November 6, 2015
previous arrow
next arrow
Slider

Материали

Използваме само качествени материали от доказани производители.

Топлоизолационни системи

Малко повече за това какви са възможностите за топлоизолация на вашите сгради.

Технологии

В крак с най-новите технологии в областта - убедете се сами!

Топлоизолация - промо цени

Възползвайте се от промоционалните ни цени за полагане на топлоизолационни системи.

Технологии за полагане на топлоизолация

Услуги

При полагането на топлоизолация познаването на детайлите в технологията и спецификите на материалите е задължително условие за постигане на ефективна и дълготрайна топлоизолация. Не трябва да се променят или спестяват материали. Между отделните процеси се спазва стриктно технологично време за съхнене на материалите. За да се постигне максимална ефективност и дълготрайност на системата. Важни стъпки са :

1. Подготовка на основата.

Добре подготвената основа осигурява нисък разход на материал и съкращава времето за полагане на топлоизолацията. Здравата и товароносима основа удължава живота на всички покрития. В най-честите случаи , подготовката на основата минава през следните етапи :

– Отстраняване на ронливите очастъци ( стара мазилка ).

– Механично почистване, ако има избили петна от соли или остатъци от боя или замърсяване.

– Грундиране за заздравяване на ронливи основи.

– Измазване с Хастарна мазилка на липсващи участъци мазилка.

– Запълване на фугите , при тухлена зидария.

2. Подвеждане на топлоизолацията

Преди полагане на топлоизолацията се монтира в цокалната област подвеждащ профил. Хоризонтира се внимателно, защото това ниво подвежда цялата фасада. Задължително използваме профил , чиято ширина е съобразена с дебелината на топлоизолационната плоча . Големи отклонения на фасадата могат да бъдат компенсирани с плочи с различна дебелина .

3. Полагане на топлоизолационните плочи

Монтираме топлоизолационните плочи от полистирол, като по крайщата им се нанася непрекъсната рамка лепило, а в средата на плочата се слагат 2-3 топки лепило. При плочи от минерална (каменна ) вата нанасяме лепилото на тънък слой по цялата повърхност на плочата, а после се прави рамка и 2-3 топки. Редим плочите на принципа на зидарията, като вертикалните им фуги се разминават. Ако между плочите се получат по големи фуги, ги запълваме с парчета полистирол или вата, а не с лепило. Изчакваме за пълното изсъхване на лепилото.

4. Укрепване с дюбели

Закрепяме плочите от полистирол с дюбели с пластмасов пирон. Плочите от каменна вата задължително окрепваме с дюбели с метален пирон. Съобразяваме броя на дюбелите спрямо конкретните условия – височина на сградата, използван топлоизолационен материал, климатично условия и сила на вятъра. Разполагаме дюбелите по точно определена схема . Важно е главите на дюбелите да не стърчат на плочите.

5. Армиране на рисковите зони

Зоните около прозорците и ъглите на основата се армират допълнително. Това ги защитата от натоварването при експлоатация и от случайни удари.

– Монтиране на ъглови и еркерни профили

– Диагонално армиране околко врати и прозорци

Нанасяме лепило върху основата. Върху него полагаме пърче армировъчна мрежа с размер околко 20х40 см. с лек натиск с маламашката вграждаме мрежата в лепилото, докато не се покрие изцяло.

6. Цялостна армировка на фасадата

Изчакваме пълното изсъхване на армираните рискови зони. Нанасяме лепило- шпакловъчна смес по цялата основа, включително и върху армираните зони. Полагаме предварително разкроените парчета армираща мрежа и с лек натиск на маламашката я вграждаме в шпакловката. При необходимост добавяме още шпакловъчна смес до пълното покриване на мрежата. Целта е да постигнем равно покритие. Изчакваме до пълното изсъхване.

7. Полагане на крайното покритие

Не всички мазилки или бои са подходящи за крайни покрития при топлоизолиращи системи. Две са основните правила за избор на основно покритие:
– Дебелината на крайното покритие трябва да е минимум 1,5 мм. Това осигурява механична защита и здравина на топлоизолацията от случайни удари.

– Крайното покритие трябва да е с цвят с коефициент HBW > 30% , този коефициент показва в каква степен покритието поема слънчевите лъчи.

Гипсокартон

 Гипсокартонът и вид строителен материал, който е известен със здравината си, лесна обработка и монтаж, и изолационните си свойства. Той е приложим абсолютно навсякъде, независимо дали става дума за дома, офиса, или някаква друга сграда. От гипсокартон могат да бъдат направени стандартни и нестандартни окачени тавани, модулни преградни стени, и ред други неща, свързани с интериора и екстериора на Вашите помещения.

Гипсокартонът е материал, който лесно се огъва и обработва. Може би, именно това е и причината, поради която той е приложим навсякъде, и е подходящ за почти всичко – тавани, стени, облицоване, декорация и т.н. Идеално гладката повърхност на този материал е предпоставка за по-нисък разход на боя, по-малка допълнителна обработка, съответно и по-бързо завършване на обекта. Има няколко вида гипсокартон, като всеки един от тях е препоръчителен за използване в различни помещения, в зависимост от техните характеристики и изисквания.

Обикновеният гипсокартон се използва за всякакви вътрешни и външни строителни дейности. С него може да се направи скрито осветление, да се изработят различни фигури, да се обличат тръби, греди, колони и т.н.

Гипсокартонът е подходящ за използване дори във влажни помещения, каквито например са баните. В тях обаче се прилага влагоустойчивият гипсокартон. Той може да бъде обработван както всички останали видове гипсокартон, а върху него може да се лепи теракота, фаянс, камък, и всякакви други облицовки.

Има и пожароустойчив гипсокартон, който пък се използва в помещения с повишена пожароопасност. Този вид гипсокартон е подходящ и за облицоване на радиатори, камини и други. Издържа до 180 минути при непрекъснат огън.

Както казахме, гипсокартонът се използва и за направата на тавани. Ако таванът Ви е напукат и олющен, то Вашето решение е полагане на гипсокартон. С него, всички недостатъци и кривини на стария таван ще бъдат заличени, и помещението Ви ще придобие съвсем друг, по-приятен за окото вид. Достатъчно е само да се доверите на истинските професионалисти в сферата. Само така ще бъдете сигурни, че изпълнението на Вашите идеи ще бъде направено качествено. 

Тавани от гипсокартон

Вероятно повечето от Вас знаят, че гипсокартонът е материал, който е приложим почти навсякъде. От него се изработват модулни преградни стени, окачени тавани, облицовка на колони, тръби, греди и други, и още куп прости и сложни, стандартни и нестандартни изпълнения от гипсокартон.

В тази тема обаче, ще си говорим по-конкретно, за таваните от гипсокартон. Това са вид окачени тавани, които могат да бъдат различни по дизайн, вид и форма, а това дава възможност да се сдобиете с уникален таван, какъвто няма никъде другаде. Благодарение на окачените тавани от гипсокартон, може да се направи скрито осветление, може да се прикрият гредите, да се заличат недостатъците на стария таван, като пукнатини, неравности, олющена мазилка и т.н.

Таванът изработен от гипсокартон може да бъде с най-различни форми – правилни и неправилни. Това зависи от Вашите желания и предпочитания. За да се получи таванът такъв, какъвто си го представяте, трябва само да ни потърсите, и да споделите идеите си. Ние ще направим и монтираме Вашия таван от гипсокартон точно така, както си го представяте.

Окачените тавани от гипсокартон са приложими във всякакви помещения. В зависимост от характеристиките на помещението, може да се използва обикновен, влаго или пожароустойчив гипсокартон. От всеки един от видовете гипсокартон могат да бъдат изработвани различни форми и детайли, така че не бива да мислите, че таванът в банята Ви например, трябва задължително да бъде обикновен.

Друго положително качество на таваните от гипсокартон е фактът, че той няма нужда от стандартно шпакловане. След полагането му трябва само да се шпакловат и шлайфат фугите. Следващата стъпка е боядисването. Това Ви спестява не само време, но и средства – ще получите нов, уникален таван, без да е нужно да чакате седмици наред за това, и без да се налага да натоварвате бюджета си излишно.

При направата на таван от гипсокартон, има възможност да се постави минерална вата под него, което Ви осигурява както топло, така и шумоизолация.

Сами виждате, че предимствата на таваните от гипсокартон са много. За да се възползвате от тях обаче, трябва да потърсите фирма, която има достатъчно опит и квалификация в работата с гипсокартон. Ние сме точно такава фирма, така че ако искате окачен таван от гипсокартон, независимо дали ще бъде стандартен или не, може да се свържете с нас.

Растерен таван

Едва ли има някой, който да не е чувал, и да не знае какво представляват растерните тавани. Заради това, няма да изпадаме в подробности и обяснения, а по-добре да караме по същество. Нека видим какви са предимствата на растерните тавани, и къде се прилагат те.

Окачените растерни тавани се използват в болници, хотели, жилищни или производствени сгради, магазини, офиси и т.н. Поради минералната си структура, растерният таван е много добър изолатор както на шум, така и на топлина. Паната на растерният таван могат да се подменят, поддръжката им е лесна, и може би заради това все повече хора ги предпочитат за направата на окачен таван.

Растерните тавани са приложими и за външен монтаж, но там се използват метални ламели или пана, защото те не са податливи на атмосферните влияния. Също така са и устойчиви на прах, влага, студ и пряка слънчева светлина, а това ги прави подходящи за всякакви обекти.

Ако желаете да скриете някакви инсталации (електро, климатични и други), окачените растерни тавани са отлично решение за това. Имат топло и шумоизолиращи свойства, а също така издържат до 180 минути непрекъснат огън. Относно влагоустойчивостта, растерните тавани са няколко вида: такива, които издържат до 60 % влажност, други издържат до 90 % влажност, а трети до цели 95 % влажност.

Паната за растерните окачени тавани са изключително разнообразни по цвят, вид и кант, а това Ви позволява да ги съчетаете перфектно с интериора на помещенията Ви. Поддръжката на растерния таван е изключително лесна – когато паната се замърсят, те трябва да бъдат свалени, и профилите да бъдат почистени. При желание, може да боядисате паната с латекс например.

Монтажът на растерните тавани се извършва бързо и лесно, без купища мръсотия и строителни отпадъци. Това естествено, спестява време и пари. И ако след време решите да подмените растерния таван с друг такъв, защото сте променили интериора на помещението, може намерите пана, които да отговарят на новия интериор, и просто старите пана на растерния таван да бъдат подменени с тях.

Предимствата на растерните тавани са много, а това е причината, поради която те стават все по-предпочитани както а обществени сгради, така и за домове, офиси, хотели и т.н.

Двоен под

  Двойният под е приложим и подходящ за сгради, където трябва да минават водопроводни, санитарни и вентилационни инсталации, кабели за различни електрически системи и т.н. Такива са например гарите, летищата, производствени помещения, складове, офиси, обществени сгради и т.н. Освен скриването на кабели и инсталации, двойният под има и звуко, и топлоизолиращи свойства. Също като модулните преградни стени, двойният под може да се демонтира и да се монтира на друго място. Естествено, тази възможност спестява пари и време, защото може да използвате стария под, ако например решите да смените офиса си.

Двойният под е много практичен, тъй като позволява лесен и безпроблемен достъп до инсталациите, които се намират в него. Също така, той позволява бърза и лесна реорганизация на помещенията, без да трябва да плащате допълнително за ремонтни дейности, и без да чистите купища със строителни отпадъци.

В зависимост от изисквания и спецификациите на помещението, височината на двойния под варира от 80 до 1250 мм. Плочите които се използват за направата на двоен под са с различна дебелина, която зависи от натовареността на пода. Размерът им е 600 х 600 мм, а материалите от които са изработени могат да бъдат бетон, метал, ПДЧ, PVC и минерални материали. Покритието на плочите също може да бъде различно, в зависимост от Вашето желание – гранитогрес, керамика, мокет, мрамор, ламинат, метал и други.

Двойният под позволява монтиране на рампи и стъпала. При подове, където има изискване за по-голямо натоварване, на двойния под се монтират допълнителни крачета, които подсилват устойчивостта пода.

Има и такива плочи за двоен под, които са пожароустойчиви, и отговарят на всички международни стандарти за пожароустойчивост.

За да бъде качествен и устойчив, двойният под трябва да бъде монтиран от професионалисти. Също така, използваните материали, също трябва да са качествени. И вместо да започнете да ровите и да търсите кои материали са качествени, и кои фирми предлагат професионален монтаж на двоен под, може да ни се обадите, и да поискате актуална оферта за Вашия двоен под.

Модулни преградни стени

Модулните преградни стени се изработват от различни материали. В зависимост от Вашите нужди и желания, в тях могат да се комбинират стъкло и ПДЧ плоскост например. Този вид преградни стени се различават от стандартните, които по принцип се изграждат от профили за алуминиева дограма.

Хубавото на модулните преградни стени е, че ако някога решите да ги махнете от едно място, и да направите такива на друго, просто трябва преградната стена да се демонтира, и после да се монтира отново на новото място. Това разбира се, Ви спестява както време, така и средства.

Модулните преградни стени имат отлична визия, монтират се бързо, а освен това са здрави и практични. Благодарение на конструкцията си, модулната стена се разглобява и сглобява бързо и лесно, а това позволява преструктуриране на помещенията, без да се нарушава самата сграда.

Друг, неизменен плюс на модулните преградни стени е фактът, че след техния монтаж няма да Ви се налага да чистите дин наред, защото липсват зидаро-мазачески дейности. Също така, за по-добра топлоизолация на помещението, между панелите на модулните преградни стени може да бъде поставена минерална вата. В тях могат да се вграждат конзоли за различни инсталации и компютри.

Този вид преградни стени се правят от отделни модули, които са взаимнозаменяеми, могат да се модифицират старите модули, или пък да бъдат добавени нови такива.

Модулните преградни стени са много практични, защото ако например офисът Ви е изграден от такива, и решите че трябва да разширите някое от помещенията, всичко което трябва да бъде направено е да се демонтира една от преградните стени, и да се монтира отново на мястото, където желаете. Това се случва в рамките на един работен ден, без обичайните проблеми като шум, прах, мръсотия, вода и т.н., които неминуемо съпътстват другите строително-ремонтни процеси. Дори няма да се налага да прекъсвате работата си – докато специалистите извършат демонтажа и новия монтаж на преградната стена, Вие може да продължите да работите, без да Ви бъдат създавани неудобства.

Модулните преградни стени имат ред предимства, но за да се убедите в тях, трябва да потърсите фирма, която професионално да ги изработи и монтира. И ако в момента търсите такава, значи сте на правилното място. Обадете ни се, и ние ще изработим и монтираме Вашите преградни стени, бързо и качествено.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!