November 6, 2015
previous arrow
next arrow
Slider

Материали

Използваме само качествени материали от доказани производители.

Топлоизолационни системи

Малко повече за това какви са възможностите за топлоизолация на вашите сгради.

Технологии

В крак с най-новите технологии в областта - убедете се сами!

Топлоизолация - промо цени

Възползвайте се от промоционалните ни цени за полагане на топлоизолационни системи.

Технологии за полагане на топлоизолация

Технологии

При полагането на топлоизолация познаването на детайлите в технологията и спецификите на материалите е задължително условие за постигане на ефективна и дълготрайна топлоизолация. Не трябва да се променят или спестяват материали. Между отделните процеси се спазва стриктно технологично време за съхнене на материалите. За да се постигне максимална ефективност и дълготрайност на системата. Важни стъпки са :

1. Подготовка на основата.

Добре подготвената основа осигурява нисък разход на материал и съкращава времето за полагане на топлоизолацията. Здравата и товароносима основа удължава живота на всички покрития. В най-честите случаи , подготовката на основата минава през следните етапи :

– Отстраняване на ронливите очастъци ( стара мазилка ).

– Механично почистване, ако има избили петна от соли или остатъци от боя или замърсяване.

– Грундиране за заздравяване на ронливи основи.

– Измазване с Хастарна мазилка на липсващи участъци мазилка.

– Запълване на фугите , при тухлена зидария.

2. Подвеждане на топлоизолацията

Преди полагане на топлоизолацията се монтира в цокалната област подвеждащ профил. Хоризонтира се внимателно, защото това ниво подвежда цялата фасада. Задължително използваме профил , чиято ширина е съобразена с дебелината на топлоизолационната плоча . Големи отклонения на фасадата могат да бъдат компенсирани с плочи с различна дебелина .

3. Полагане на топлоизолационните плочи

Монтираме топлоизолационните плочи от полистирол, като по крайщата им се нанася непрекъсната рамка лепило, а в средата на плочата се слагат 2-3 топки лепило. При плочи от минерална (каменна ) вата нанасяме лепилото на тънък слой по цялата повърхност на плочата, а после се прави рамка и 2-3 топки. Редим плочите на принципа на зидарията, като вертикалните им фуги се разминават. Ако между плочите се получат по големи фуги, ги запълваме с парчета полистирол или вата, а не с лепило. Изчакваме за пълното изсъхване на лепилото.

4. Укрепване с дюбели

Закрепяме плочите от полистирол с дюбели с пластмасов пирон. Плочите от каменна вата задължително окрепваме с дюбели с метален пирон. Съобразяваме броя на дюбелите спрямо конкретните условия – височина на сградата, използван топлоизолационен материал, климатично условия и сила на вятъра. Разполагаме дюбелите по точно определена схема . Важно е главите на дюбелите да не стърчат на плочите.

5. Армиране на рисковите зони

Зоните около прозорците и ъглите на основата се армират допълнително. Това ги защитата от натоварването при експлоатация и от случайни удари.

– Монтиране на ъглови и еркерни профили

– Диагонално армиране околко врати и прозорци

Нанасяме лепило върху основата. Върху него полагаме пърче армировъчна мрежа с размер околко 20х40 см. с лек натиск с маламашката вграждаме мрежата в лепилото, докато не се покрие изцяло.

6. Цялостна армировка на фасадата

Изчакваме пълното изсъхване на армираните рискови зони. Нанасяме лепило- шпакловъчна смес по цялата основа, включително и върху армираните зони. Полагаме предварително разкроените парчета армираща мрежа и с лек натиск на маламашката я вграждаме в шпакловката. При необходимост добавяме още шпакловъчна смес до пълното покриване на мрежата. Целта е да постигнем равно покритие. Изчакваме до пълното изсъхване.

7. Полагане на крайното покритие

Не всички мазилки или бои са подходящи за крайни покрития при топлоизолиращи системи. Две са основните правила за избор на основно покритие:
– Дебелината на крайното покритие трябва да е минимум 1,5 мм. Това осигурява механична защита и здравина на топлоизолацията от случайни удари.

– Крайното покритие трябва да е с цвят с коефициент HBW > 30% , този коефициент показва в каква степен покритието поема слънчевите лъчи.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!